VOETBAL BILJART DARTS |
Generic selectors
Alleen exacte matches
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in posts
Zoek in pagina's
ban_top_01.jpg

Voorbeschouwing Woezik – Alverna

Zondag de 21e competitie-derby tussen Woezik en Alverna deze eeuw. De meeste vonden plaats begin deze eeuw, zes keer in de 4e klasse en twee keer in de 3e klasse. Toen volgde er een break van zes jaar. In 16/17 werden ze weer opgepakt in de hoofdklasse en vorig seizoen dus in de 1e klasse. Cijfermatig komt Alverna er als beste uit in al die jaren: 10x werd gewonnen, 6x verloren en dus 4x gelijk, doelsaldo is 36-27 in Alverna’s voordeel. Ook de uitwedstrijden op sportpark ‘Woezik’ zijn in Alverna’s voordeel: 6x won Alverna en Woezik won 4x in al die jaren, dus een gelijkspel ligt niet in de lijn der verwachting. Grootste overwinning voor Woezik was in Feb. 2002 toen er met 8-2 werd gewonnen. Alverna’s grootste was een 6-1 winst in Nov. 2006, met 4 doelpunten van Peter Hendriks.

Meest ervaren man in deze derby zal ongetwijfeld Danny Meijer zijn. Twaalf keer kan hij er bij geweest zijn. Of hij ze allemaal gespeeld heeft weet ik niet meer, maar Zondag zal hij er zeker bij zijn. Scoren deed hij nog niet tegen Woezik, maar volgens eigen zeggen wel een paar ‘vette’ assists. Ook assistent- trainer Engin Dag speelde twaalf derby’s. Hij speelde bij zowel de grootste overwinning als nederlaag mee. Doelpuntenmakers zullen we zondag hooguit vier tussen de lijnen zien. Namens Woezik kunnen dat zijn Bjorn Arts (Sept’18) en Thijs van der Velden (Dec’16), en voor Alverna Cas van der Wal (Sept’18) en Dennis Arts (Mei’17).

Woezik wisselde in de zomerstop doelman Skverer voor jong NEC doelman Arjan Ardts en ruilde de broertjes Vreman. Jesse ging en Jurre kwam. In het kielzog van nieuwe trainer Ferdi Akankan kwamen van zijn oude vereniging JVC, Lucas van den Heuvel en Mo Benrahouan mee. Ook Metin Alkir die van sv Top naar JVC zou gaan volgde de trainer naar Woezik. Verder vertrokken er ook zes spelers, Juul Loeffen (Germania), Patrick Heesakkers (Treffers zat), Vincent Buijssen (Volharding) en Joep vd Vondevoort, Eef Rutten en Bram van Summeren gingen lager spelen.

Alverna ‘reist’ natuurlijk door het afsnoepen van de periodetitel met een goed gevoel naar Woezik. Het onverwachte presentje werd dankbaar aanvaard. Woezik begon deze competitie voortvarend. Vier overwinningen oprij werden gevolgd door drie keer een 1-1 gelijkspel, om de periode te eindigen met een pijnlijke nederlaag die de periodetitel koste. Voor Alverna was dit de eerste periodetitel sinds 2-11-2014, toen huidig Woezik-speler Bjorn Arts door een benutte strafschop tegen Silvolde, Alverna aan de titel hielp. En moge het een voorbode zijn, in dat seizoen won Alverna ook het kampioenschap in eerste klasse E (!). Alverna zal het Zondag zonder de geschorste Derek de Bruijn moeten doen. Ook Jurre Grotenhuis zal er door werkverplichting twee weken niet bij zijn. Trainer Zoran Borojevic zal dus enkele wisselingen door moeten voeren, maar met een verder fitte selectie zal dit geen probleem opleveren.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stan Verhaag, die zelf twee assistenten meeneemt. Dhr Verhaag floot Alverna in de seizoenopening tegen Unitas 30 (3-2) en vorig seizoen Brabantia – Alverna 2-1.

De thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen op twitter @alvernazondag1 en Facebook.

Groet, Henny Remmers