Accommodatie

Hieronder wat informatie over de accommodatie van Sportclub Alverna.


De voorgevel van Sportpark Alverna.

Het clubgebouw, inclusief tribune.
Zijaanzicht clubgebouw (zicht op hoofdveld).

De 2 speelvelden, kunst- en natuurgras.
Relaxen op het terras.

De kleedkamers.
De zittribune (hoofdveld).
 

Het Sportcomplex:
Van het sportterrein van v.v. Alverna kan gezegd worden, dat het prachtig gelegen is, aan het Bospad 5, een verbindingsweggetje tussen de parallelweg van de Graafseweg en de Havenweg. Het terrein is makkelijk bereikbaar vanuit Wijchen-Zuid, Wijchen-Oost, Centrum en uiteraard op korte afstand van de kom Alverna. Er zijn twee speelvelden en een trainingsveld, gelegen tussen het Bospad en de Veenseweg, omringd door prachtig groen. Het trainingsveld is in 1999 uitgebreid tot de omvang van een klein speelveld. In 2009 is een van de twee speelvelden vervangen door een kunstgrasveld. Tevens zijn de hekwerken vervangen en de veldverlichting is zodanig aangepast, dat deze voldoet aan de door de Knvb gestelde wedstrijdnormen.

Privatisering accommodatie:
Als gevolg van het privatiseringsproject van de gemeente Wijchen, zijn beide speelvelden enige jaren geleden geheel gerenoveerd. Dit project had overigens tot gevolg dat het onderhoud van de accommodatie voor een groot deel door de club zelf moet worden gedaan. De velden zijn geheel gedraineerd, de water overlast na langdurige regen is daardoor te verwaarlozen. Door de privatisering van het onderhoud behoort ook het beregenen van de velden tot de verantwoordelijkheid van Alverna. Iedere week zijn vrijwilligers bezig met het onderhoud van de velden en de gebouwen. Dankzij een grote bijdrage van de supportersvereniging kon een eigen sproei-installatie worden aangeschaft. Trainingsfaciliteiten zijn in ruime mate voorhanden zoals; een grote verplaatsbare doelen, diverse kleine doeltjes en oefenmateriaal voor de keepers.

Sportkantine:
De sportkantine staat er vanaf 2011. Het is een sfeervol ontmoetingscentrum voor jong en oud. Deze kantine zorgt voor een belangrijk deel van de clubinkomsten. De kantine is via het volgende telefoonnummer te bereiken: (024) 641 3010

Kleedruimtes en tribune:
Het sportcomplex beschikt over 8 kleedkamers, uiteraard allen voorzien van doucheruimten. Verder is er een scheidsrechterskamer, een bestuurskamer, een ruimte voor de Businessclub, een EHBO-ruimte en opslagruimten voor materialen.
In 2004 is met behulp van de sponsorvereniging en vele vrijwilligers een tribune gebouwd. De tribune is gebouwd op de kopse kant van het hoofdveld en is vanuit de kantine makkelijk te bereiken. Het is daarmee een verlengstuk van de kantine geworden. In totaal zijn er 240 zitplaatsen op de tribune.